Tips på bra böcker om hälsosam mat

Tips på bra böcker om hälsosam mat

Vill du börja ett nytt och mer hälsosamt liv är maten en bra startpunkt, och det finns många bra böcker på marknaden som handlar om just hälsosam mat. Det behöver inte innebära att man gör stora förändringar i sina matvanor, utan ibland kan det räcka med att lägga till eller byta ut en del råvaror. En del vill gå in med 100 procent och andra nöjer sig med att byta ut en del av måltiderna eller börja tänka nyttigare. De här böckerna ger tips om olika sätt att äta hälsosamt. De ger inspiration och nyttigt vetande om hur du håller dig frisk och sund genom att äta rätt. Vad som är rätt, är det som känns bra för dig.

Du är vad du äter

Vill du kunna påverka din hälsa genom vad du äter? Då kan Kristina Anderssons nya bok ” Eat Clean: kokboken” vara något för dig. Kristina Andersson är näringsfysiolog och ett känt namn när det gäller hälsa och kost. Hon lär ut näringslära på ett pedagogiskt sätt och visar hur du genom ändrade matvanor kan bättra ditt immunförsvar och bli mer motståndskraftig mot sjukdomar, samt höja din prestationsförmåga. Det behöver inte vara dyrt eller svårt att ändra sin kost, och hon vill visa att du kan göra förändringar, utan att det behöver vara jobbigt. Läs om vad du ska tänka på och vilka matvaror du ska prioritera. Här finns tips på vilka ekologiska produkter du absolut ska ha och när du ska välja något annat istället för socker.

Lättsmält med humor

En bok om hälsosam kost och livsstil, behöver inte vara tråkig. ”Food Pharmacy” är en bok med humor, som tar upp våra goda bakterier i tarmarna och hur vårt immunförsvar kan påverkas genom maten vi äter. Den beskriver hur vi genom att äta antiinflammatorisk mat kan hålla oss friskare. Många kroniska sjukdomar sägs komma av ett uttröttat immunförsvar, och genom att använda viss sorts mat i vår matlagning kan vi hjälpa kroppen att förbli frisk. Författarna till boken vill undersöka hur pass mycket det går att leva på ett antiinflammatoriskt sätt. I boken kan du läsa om tarmflora, bakterier och inflammationer, men även om vetenskapliga studier och vad ett stressat immunförsvar innebär och du får framförallt tips på nyttiga recept.

Snabbt och gott med superfood

Raw food har snabbt stigit i popularitet och recepten i denna bok utgår från raw food ingredienser. För att få kallas för raw food, ska inte någon ingrediens ha upphettats till över 42 grader. I ”Superfood boost” kan du läsa om hur du får ut högst näringsinnehåll per krona. Du får kunskap om hur du enkelt gör snabba rätter, som är bra för din kropp och ökar ditt välbefinnande. Vilka råvaror får du en extra bra boost av? Det här är en bra bok för dig som vill minska på socker eller är laktos- och glutenintolerant. Enkla och snabba recept som inte tar någon tid alls.